Председателят на БСП посочи като основен аргумент това, че по време

...
Председателят на БСП посочи като основен аргумент това, че по време
Коментари Харесай

Нинова изключи Левицата от плановете си за ляво обединение и нахока ПЕС

Председателят на БСП посочи като главен мотив това, че по време на локалните избори на доста места " Левицата " " жестоко игра против Българска социалистическа партия, използваше наши членове за свои паралелни претенденти, разцепваше структури, посланията на акцията им бяха отправени само и единствено против Българска социалистическа партия, а не против модела " ГЕРБ " или различен политически конкурент. Няма по какъв начин да си сътрудничим ".

Нинова разяснява и позицията на Партията на европейските социалисти (ПЕС) във връзка плануваното обединяване и дефинира като подправена вест изказванието, че в съюза ще участва партия " Атака ".

Изданието Euractiv заяви в четвъртък, че Българска социалистическа партия, формален член на ПЕС, възнамерява да сътвори нов ляво-националистически блок, който да включва 16 партии. Сред тях, съгласно медията, са " радикалната антиевропейска проруска и пропутинска партия " Атака ", ръководена от Волен Сидеров, както и русофилската групировка на Николай Малинов, който сега е изправен пред българския съд по обвиняване в шпионаж в интерес на съветски олигарси ".

" Ако управлението на Българската социалистическа партия продължи с дейностите си, разказани в медиите, то сигурно ПЕС ще предприеме ограничения, както се случи с други наши членове, да вземем за пример в Словакия ", съобщи пред Euractiv в четвъртък генералният секретар на ПЕС Джакомо Филибек.

" Не чухме ПЕС да реагира, когато държавното управление на Сергей Станишев управляваше с " Атака " и със " златния пръст " на Волен Сидеров. Очаквам минимум промяна в това изявление. Втората партия, която се загатва и по тази причина ни подлагат на критика, е на Николай Малинов, а той също не е поканен в този съюз, не е участвал и концепция не сме имали за това ", разяснява в отговор Корнелия Нинова.

Председателят на Българска социалистическа партия откри в Плевен през днешния ден районна среща с новоизбраните кметове и общински съветници от партията в областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Враца, Монтана и Видин. Сред участниците са членове на Изпълнителното бюро, народни представители от " Българска социалистическа партия за България ", регионални и общински ръководители, координатори.

Корнелия Нинова се обърна към събралите се представители на властта по места с апел да се опитат да не подвигат локалните налози и такси. Не могат да устоят хората освен това натоварване, при очакване за повишение на цените за зимата, да има и още едно повишение - на локалните налози и такси, означи тя. 

Известно е, че в закона за локалните налози и такси се предвижда размерът на налога върху недвижимите парцели да може да се диференцира по обитаеми места, по зони в тях или по тип на парцелите в границите, избрани в закона. Заложено е също по този начин на всеки две години да се актуализира базисната данъчна стойност за установяване на данъчната оценка на здания.

Нинова добави, че е мъчно " да се вържат бюджетите " изключително когато страната трансферира нови отговорности на общините. Тя акцентира, че неустойчивостта в националната политика натоварва в допълнение локалните управляващи.

Нинова разяснява и готвените промени от държавното управление в Конституцията. " Никой не знае какво " сглобката " ще предложи сред двете четения. Самите те са в изострен спор между тях какво да се случи в правосъдната система ", добави ръководителят на Българска социалистическа партия и напомни, че партията не поддържа измененията в Конституцията в този тип, който е препоръчан. Според водача на Българска социалистическа партия рационалното в обстановката е президентът Румен Радев да извади своя план за Конституция и да се прегледат всички оферти по време на Консултативен съвет по национална сигурност в президентската институция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР